Капитанът на ЦСКА – Юрген Матай, даде мнението си за поражението с 0:1 от Сейнт Патрикс в първи мач от третия предварителен кръг на Лига на конференциите. Нидерландецът определи загубата като бедствие. 

„Не бяхме достатъчно търпеливи, не направихме достатъчно положения. Показахме, че сме по-добрият отбор, но невинаги той побеждава. Те изпълниха плана си перфектно и спечелиха с 1:0. Не играхме достатъчно добре. Трябваше да създадем много повече положения. Само 1:0 е и всичко може да стане“, каза Матай.

„Много лош развой е. Бедствия е, но чак кошмар – не. Не мога да кажа, че сме притеснени. Следващият мач ще е по-тежък. Днес се браниха с много футболисти, смятам, че ще е същото и в реванша. Те са домакините. Със сигурност трябва да играем по-добре и с повече самочувствие“, добави той.

„Показаха ни какъв е стилът им на игра. Трябва да се бориш за всяка топка. Не е хубаво да играеш мачове като този. Асен Дончев беше герой преди няколко дни. Показа качествата си. Просто трябва да държи главата си високо. Не съм притеснен за него. Ще покаже, че е научил от тази своя грешка.

„Миналата година всички си мислеха, че сме аут. Сега пак е така. Когато играят толкова защитно срещу теб, трябва да пробваш отляво и отдясно. Затова залагахме на толкова центрирания. Така искахме да ги изморим. Следващата седмица трябва да го направим по-добре“, каза още капитанът на ЦСКА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *