Сагата между Левски и Петър Хубчев е на финалната права, след като двете страни се разбраха и остава единствено да се подпише финалното споразумение и да се плати, естествено. Както „Мач Телеграф“ единствен съобщи, „сините“ ще дадат  около 460 000 лева на бившия си треньор, за да не останат без лиценз за новия сезон. Припомняме, че Хубчев, който беше уволнен от собственика на клуба Наско Сираков през месец юни 2020 година, заведе дело във ФИФА срещу Левски, което спечели. Основната причина за това е германският паспорт на Хубчев, с който той подписа договора си със „сините“. Иначе по българското законодателство клубът можеше да го обезщети с 3 заплати и въобще да няма дело.

Големият въпрос към днешна дата е как Левски, който се намира в изключително тежка финансова криза, ще плати огромния си дълг към Петър Хубчев. Тук ще се намеси спонсорът на клуба „Палмс Бет“, който участваше активно и във финалните преговори с Хубчев и реално, ако ги нямаше, Левски вероятно щеше да фалира. От компанията ще платят на бившия треньор.

Парите за това ще дойдат от бюджета на Левски за 2022 година. Спонсорът на „сините“ ще налее тези близо половин милион лева в сметката на бившия треньор, а не в тази на „Герена“. Това означава, че финансовата криза в клуба ще се засили допълнително в началото на следващата година и Наско Сираков и шефовете на „сините“ трябва спешно да търсят пари, за да закърпят бюджета.

Отделно Левски ще трябва да се бръкне с друга солидна сума, за да погаси дълга си към асистентите на Петър Хубчев – Георги Донков и Левон Апкарян, които също осъдиха „сините“ във ФИФА. И с тях има постигната уговорка и се очаква единствено подписването на финалното споразумение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *